Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu, Karabağ’dan Kerkük’den Çanakkale’ye Şiir Seçkisi kitabını çıkardı.

28167051_1665515703504690_6813050885150984253_n

ASKEF Kültür Yayınları Şiir Seçkisi çıktı

Sait Küçük – Gözlem Gazetesi – Ölçek Haber Ajansı

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu, Karabağ’dan Kerkük’den Çanakkale’ye Şiir Seçkisi kitabını çıkardı.

SahilKitap’dan çıkan bu kitap Ankara’da Öztepe Matbaası’nda basıldı. Şubat 2018 tarihinde 1000 adet basılan kitap 780 sayfadır.

ASKEF Genel Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Savaş Ünal önsöz yazısında şöyle diyor: Yeni bir eser ve yeni bir heyecanla, merhaba dostlar. Bizler ASKEF yönetim kurulu olarak, Türk dünyasında “Dil Birliği” ve “Gönül Birliği” için, çıktığmız yoa emin ve kararlı adımlarla devam ediyoruz. ASKEF, 17 ülkede örgütlü, Türk’ün yaşadığı her yerde olmaya çalışan bir kuruluştur. ASKEF yönetim kurulları, üye dernekleri ve üyeleri ile çok büyük bir ailedir. Bugüne kadar bir çok kültür sanat etkinlikleri yaptık. 14 Uluslar arası etkinliğe imza attık. Türk Dünyası Şairleri Antolojisi ve Avrasya şairleri Antolojilerini çıkardık. İki büyük çalışma da gerçekten çok güzel oldu. 3. Antolojimiz olan, “Karabağ’dan Kerkük’den Çanakkale’ye çok özel bir ekip çalışması ile, 45 gün gibi kısa bir zamanda şiirler toplandı, düzenlenmesi, sayfa düzeni yapıldı baskıya verildi. Andolojimize 8 ülkeden 188 şair katıldı. Şiirlerinde, Karabağ’da yaşanan insanlık suçunu, yani “Hocalı Soykırımını”, Kerkük’te yaşayan Türkmenlerimizin çektiği acıları, Çanakkale’de tüm Türk dünyasının birleşmesiyle kazandığımız, o büyük, o şanlı zaferi yazdılar. Yaşadıkları ülkeleri ve şehirleri motif motif mısralara işlediler. Bu eserler, bizden sonra ki kuşaklara faydalanmaları için güzel birer kaynak olarak kalacaktır. Bizler ASKEF ailesi olarak, bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bu eserin ortaya çıkmasında emek veren, ASKEF Genel Başkan Yardımcısı Koordinatör Yahya Azeroğlu’na, Baş Editör Gonca Aydemir’e, şiirlerin toplanmasında büyük emek harcayan, ASKEF Azerbaycan Başkanımız Sayman Aruz’a, ASKEF Azerbaycan Başkan Yardımcısı ve Matbuat sorumlusu Sona İsmayılova’ya, Azerbaycyan ve Türk dünyasının yaşayan değeri Eldar İsmayıl’a, Azerbaycan şairlerinin şiirlerini redakte eden Maringül Nadir’e, Azerbaycan şairlerinden gelen şiirleri özenle düzenleyip, bizlere ulaşmasını sağlayan Günel Hüseynli’ye,, Xazangül Hüseynova’ya, Bulgaristan temsilcimiz Rüstem Aziz’e, Özbekistan temsilcimiz Muazzam İbrohimova’ya, Kerkük temsilcimiz Abdulhalik Hürmüzlü’ye, Kazakistan temsilcimiz Kamil Mamikadze’ye, Kıbrıs temsilcimiz Hasan Çakmak’a, Telafer’den Vaat Havdi ve Cesim Babaoğlu’na, Kars’tan Sait Küçük’e, SahilKitapevi’ne, Öztepe Matbaası’na, katılımcı dostlarımıza, emek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. “Kerkük Türk’tür Türk kalacak. Azerbaycan bayrağını Karabağ’a dikeceğiz. Ne Mutlu Türküm Diyene” Savaş Ünal ASKEF Genel Başkanı, Genel Yayın Yönetmeni.

Seçki Yayın ve Çalışma Kurulu’nda Savaş Ünal- Genel Yayın Yönetmeni, Yahya Azeroğlu- Koordinatör, Gonca Aydemir- Baş Editör, Muazzam İbrohimova- Özbekistan, Rüstem Aziz- Bulgaristan, Kamil Mamukzade-Kazakistan, Abdulhalik Hürmüzlü-Kerkük, Vaat Havdi-Telafer/Irak, Hasan Çakmak-Kıbrıs, Sona İsmayılova-Azerbaycan, eldar İsmayıl-Azerbaycan, Xazangül Hüseynova-Azerbaycan, Günel Hüseynli-Azerbaycan, Sait Küçük-Kars, yer almışlardır.

Kitap Ustalardan Şiirler, Yayın Kurulundan Şiirler, Şairlerin Şiirleri adlı bölümlerden oluşmuştur. Şiir seçkisinde şer şair için dört sayfa yer ayrılmıştır. Bu dört sayfada özgeçmişleri ve şiirleri yer almıştır. Şiir Seçkisi’ne katılan şairlere kitap ve Teşekkür Belgesi verilmiş, gezi düzenlenmiştir.

188 şairin katıldığı bu kitaba Kars’tan, Kağızman’dan özgeçmişleri ve şiirleriyle katılan isimler şunlardır: Abdurrahman Tepe, Adnan Durdağı, Cemalettin Adalar, Cemil Dur, Emre Endami, Hikmet Aksu, Hüseyin Çiftçi, Kul Şahin , Mahmut Kağızmanlı, Mehmet Tekbaşoğlu, Mustafa Balta, Necmettin Turan, Rafet Yalçın, Sadık Miskini, Selahattin Önalan, Sümer Küçük, Turgut Turani.

Mənbə: Sadık Miskini

Bir şərh yazın